Ποιος όρος είναι σωστότερος “Αφεντικό” ή “Εργοδότης” και πως επηρεάζεται ο Εργαζόμενος;

Διάδωσέ το!!!

        Στην εποχή μας ο όρος “Εργοδότης” συχνά ταυτίζεται με τον όρο “Aφεντικό” όμως αυτό δεν είναι και το πιο σωστό, σύμφωνα με το Retronews.gr. Σε αυτό το άρθρο θα αναλυθεί γιατί αυτοί οι δύο όροι δεν ταυτίζονται μεταξύ τους στην σημερινή εποχή.

         Η λέξη “Aφεντικό” είναι ένας απαρχαιομένος όρος ο οποίος παραπέμπει συνήθως σε μεγάλη καταπίεση του εργαζόμένου από το επικείμενο “Αφεντικό”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ο εργοζόμενος νιώθει υποδεέστερος σε κοινωνικό και σε προσωπικό επίπεδο παρόλο που αυτό δεν ισχύει. Αύτος ο όρος δεν σχετίζεται με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας της παλίας εποχής των εργαζόμενων σε σχέση με το σήμερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα Αφεντικά της παλίας εποχής δεν είχαν ποτέ στο μυαλό τους να δώσουν κάποιο bonus ή κάποια έξτρα πράγματα (άδειες , ρεπό ή και χρηματικά έπαθλα ) στους εργαζόμενους τους διότι είχαν δεδομένο ότι πρέπει να εργάζονται όσο χρειαστεί ώστε να βγει η δουλειά χωρίς έχουν παραπάνω μισθό ή bonus. Όλα τα παραπάνω έχουν ώς συνέπεια την μείωση της δουλείας του εργαζόμενου και με μεγάλες πιθανότητες απόλυσης από τους ανωτέρους μέσα σε μια εταιρία.         Από την άλλη σκοπιά, αν σκεφτεί κανείς των όρο “Εργοδότη” το μυαλό του πηγαίνει σε μια καλή συνεργασία και με καλές συνθήκες εργασίας (τις περισσότερες φορές) του εργαζομένου. Ο όρος “Εργοδότης” είναι πιο φιλικός προς τους εργαζόμενο του και εργαζόμενος δεν φοβάται εκφέρει γνώμες / προτάσεις ή αρνητικές σκέψεις προς την επιχείρηση ή την δουλεία του διότι ο εργοδότης συνήθως είναι κατανοητικός και δέχεται όλες απόψεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι “Εργοδότης” θα μπεί στην διαδικασία να δώσει εξτρά πράγματα και bonus εύκολα (εφόσον είναι αποδοτικός ο εργαζόμενος) στα άτομα που δουλεύουν για αυτόν. Ο εργαζόμενος θα έχει πολύ καλύτερη απόδοση αν είναι ικανοποιημένος και σε χρηματικό και σε προσωπικό επίπεδο, να του αρέσει η δουλειά του.

         Εν κατακλείδι, θα ήθελα να προσθέσω, φυσικά με την συγκατάθεση της σελίδας αυτής, ότι το Retronews.gr είναι αυτής της φιλοσοφίας και θα ήθελε να βρεί άτομα να δουλεύουν για αυτό και με bonus και με εξτρά πράγματα που θα μπορούσαν να κερδίσουν και να διεκδικήσουν (πέρα από τον σταθερό). Αυτό που έχει σημασία είναι ο εργαζόμενος να είναι χαρούμενος και να αγαπάει την δουλεία του, σύμφωνα με το Retronews.gr.

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.Το άρθρο συντάκτηκε από το Retronews.gr.Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Οι συνολικές εμφανίσεις του άρθρου είναι 1,954 , εκ των οποίων οι 1 είναι σημερινές εμφανίσεις.
Διάδωσέ το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

7 + five =