Ας τα πάρουμε από την αρχή, τα κινητά κυκλοφόρησαν πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1993 με το γνωστό σήμα στην Ελλάδα το 2G για τις επικοινωνίες εκείνης της εποχής. Γύρω στο 2000 άρχισαν να εμφανίζονται και να αποδεικνύονται έρευνες ότι τα κινητά εκπέμπουν ακτινοβολία η οποία μακροπρόθεσμα είναι επιβλαβής για την υγεία των χρηστών.
Τα επόμενα χρόνια (από το 2000 έως το 2005 περίπου) οι χρήστες πριν αγοράσουν ένα κινητό έλεγχαν διεξοδικά την ακτινοβολία που εκπέμπει μια συσκευή για να γνωρίζουν πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία τους μακροπρόθεσμα. Η ακτινοβολία κάθε κινητού μετράται με τον δείκτη SAR σε W / kg (πχ. 0,558 W / kg για το Xiaomi Poco X3 Pro (128GB) Phantom Black).
Πιστεύω η συγκεκριμένη ονομασία του δείκτη σας θυμίζει κάτι σωστά;
Απλά αυτή την στιγμή σας διαφεύγει τι ακριβώς σας θυμίζει.
Θα το δούμε παρακάτω…
Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο παρόλο που είχε έρθει στην ζωή μας και το γρηγορότερο σήμα στα κινητά τηλέφωνο το 3G οι χρήστες δεν έδιναν την πρέπουσα σημασία διότι είχαν τα κινητά κυρίως για κλήσεις και μηνύματα συνεπώς δεν τους ενδιέφερε η ταχύτητα του Mobile Internet.
Το επόμενο χρονικό διάστημα το σήμα των κινητών τηλεφώνων εξελίχθηκε αρχικά σε 4G και 5G πλέον. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χρήστες πλέον να αγνοούν τον δείκτη SAR για τα κινητά τους και να τους απασχολεί μόνο η ταχύτητα του Mobile Internet. Συνεπώς, κατά την διάρκεια αγοράς ενός κινητού παρατηρούσαν μόνο τα χαρακτηριστικά που τους κέντριζαν το ενδιαφέρον πχ. Κάμερα, ταχύτητα Mobile Internet, Μάρκα κλπ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 90% των χρηστών να αγνοούν ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ τις μακροχρόνιες βλάβες που πιθανόν να πάθουν στην υγεία τους από τα κινητά και ξεχάσουν τον δείκτη SAR.
Σιγά – σιγά, φτάσαμε και στο θέμα του άρθρου απλά μια εισαγωγή ήταν απαραίτητη για να καταλάβετε αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες την σύνδεση του COVID-19 με το Internet (5G).
Ο γνωστός σε όλους μας Κορώνα, Κορωνοϊός, Νόσος, COVID-19, Ιός κ.α εμφανίστηκε στην Ελλάδα τους πρώτους μήνες του έτους 2020. Φυσικά, το επίσημο όνομα του δεν είναι αυτό αλλά SARS-CoV-2. Το όνομα του δεν είναι τυχαίο διότι συνδέεται με τα σήματα και τις ακτινοβολίες των κινητών τηλεφώνων εδώ και αρκετές δεκαετίες, συνεπώς μέσα από τα χαρακτηριστικά των συσκευών που αγοράζουμε σχεδόν όλοι ασυνείδητα ξέρουμε την ονομασία αυτή (SAR).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες που αγοράζουν ένα καινούργιο κινητό να είναι ήδη εξοικειωμένοι με την ονομασία αυτή. Oπότε ασυνείδητα στο μυαλό των χρηστών δεν έρχονται αρνητικές σκέψεις ή αρνητικά συναισθήματα ακούγοντας την πανδημία SARS-Covid-19 οπότε δέχονται ορισμένα ερεθίσματα αφιλτράριστα γιατί πλέον είναι κάτι φιλικό για αυτούς. Με την μέθοδο αυτή οι εταιρείες μπορούν περνάνε υποσυνείδητα μηνύματα προς τους χρήστες έξυπνα, εύκολα και γρήγορα.
Η πλειοψηφία των χρηστών δεν γνωρίζουν ότι μέσω του 5G μπορεί κάποιος να λαμβάνει / στέλνει πληροφορίες είτε μέσα από το κινητό είτε από άλλους πομποδέκτες που κάποιος έχει πάνω του (πχ. κινητό) ή στο σώμα του. Συνεπώς, οι θεωρίες συνομωσίας που ακούγονται κατά καιρούς έχουν κάποια βάση όμως σχεδόν κανένας χρήστης δεν τις πιστεύει ακόμα διότι δεν έχει δει στην πράξη κάποιες συνέπειες ή περιστατικά. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες θα μάθουν μέσα από δικά τους , φίλων ή συγγενών τους παθήματα αλλά τότε θα είναι αργά για να αλλάξουν την κατάσταση.
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να πω ότι πρέπει να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει γύρω σας όχι από μια μόνο πηγή αλλά από πολλές έγκυρες πηγές γιατί αν κάτι το λένε 10* άτόμα είναι μια απλή φήμη ενώ αν το λένε 100* είναι γενική αλήθεια**. Νομίζω καταλαβαίνετε πως είναι το σκεπτικό.
*τα νούμερα είναι ενδεικτικά.
** Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Πηγές ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ πληροφοριών: