Κι αν ερωτευτείς μυαλό, μην περιμένεις σωτηρία..

Διάδωσέ το!!!

Γράφει η Κέλλυ ΦίλικαΕίστε κι εσείς  που ψάχνετε την εμφάνιση, τα λεφτά, το τέλειο, είμαστε κι εμείς που ψάχνουμε το μυαλό.
Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, όταν ερωτευτείς το μυαλό και απογοητευτείς, η πληγή είναι πιο βαθιά.
Εννοείται ότι θα κοιτάξεις κι άλλα στοιχεία. Άλλωστε το πρώτο που σε τραβάει σε έναν άνθρωπο, είναι η εξωτερική του εμφάνιση.

Αυτό βλέπεις κι από εκεί ξεκινά να λειτουργεί ο εγκέφαλος, όμως υπάρχουν τόσα θέματα στη ζωή που αν είσαι μια εμφάνιση χωρίς μυαλό, είναι κουραστικό. Κανείς δεν αντέχει για πολύ να σκέφτεται για δυο. Ειδικά ένας άνθρωπος που πιστεύει πως ζει σε έναν κόσμο γεμάτο ανοησία, με αποτέλεσμα η συνάντηση με έναν άνθρωπο φυσιολογικού IQ, να θεωρείται σπάνιο και να εξιτάρει το μυαλό!

Έναν άνθρωπο τον καταλαβαίνεις  αν έχει μυαλό (τουλάχιστον για τα δικά σου δεδομένα) από τις πρώτες κιόλας κουβέντες σας. Κάποιες φορές, ειδικά οι γυναίκες το καταλαβαίνουμε ακόμα κι από τον τρόπο που θα μας πλησιάσει ο άλλος. Άλλωστε, η εξυπνάδα δεν έχει να κάνει ούτε με τη μόρφωση, ούτε με την οικονομική κατάσταση, ούτε καν με την ηλικία.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει!
Αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τον άλλον τι να το κάνεις;
Αν αυτό συμβαίνει λόγω εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων, είναι δεκτό. Αν όμως δεν υπάρχει συνεννόηση λόγω έλλειψης επαφής των μυαλών σας, τότε καλό είναι να μην το προσπαθήσεις καν!

Από τους τριάντα ανθρώπους  που θα γνωρίσεις ζήτημα να βρεις έναν να σε γοητεύσει με το μυαλό του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να σε πλησιάζουν άτομα που εγκεφαλικά δε θα έρθουν σε επαφή μαζί σου ποτέ, κι όταν γνωρίζεις ένα τέτοιο άτομο, γοητεύεσαι.

Μπορεί να τον γνωρίσεις σε μια παρέα, τυχαία, ακόμα και στη δουλειά σου.
Ίσως εξωτερικά αρχικά να μην είναι στα γούστα σου, αλλά να ανοίγει το στόμα του και να τον χαζεύεις!
Και να περνάνε οι μέρες και να διαπιστώνεις πως είναι πιο έξυπνος των προσδοκιών σου, πιο έξυπνος από εσένα και τα δεδομένα σου.
Να είναι ετοιμόλογος, να μη του ξεφεύγει τίποτα, να καταλαβαίνει τις προθέσεις των γύρω του, να σου μιλάει και να νιώθεις οτι ακούς το πιο έξυπνο άνθρωπο του κόσμου.
Κι εκεί ξεκινάς και θαυμάζεις. Κι εκεί καταλαβαίνεις πως την έχεις πατήσει ήδη και μάλλον άσχημα, γιατί έχει καταφέρει να βάλει το δικό σου μυαλουδάκι στη διαδικασία να επεξεργάζεται κάθε του λέξη λες και λύνεις μαθηματικό γρίφο.Είναι πολύ πιο έντονο όταν ερωτεύεσαι με το μυαλό και πολύ πιο επώδυνο όταν τελειώνει.
Όταν ερωτεύεσαι το μυαλό κάποιου, ερωτεύεσαι ουσιαστικά το χαρακτήρα του και τη προσωπικότητα του.
Τον αποδέχεσαι δηλαδή όπως ακριβώς είναι. Γι’ αυτό κι αν κάποτε τον χάσεις από τη ζωή σου θα είναι πολύ δύσκολο.

Και το κάνει πολύ δύσκολο γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν απομυθοποιείται. Κι αν το τέλος δεν περάσει από την απομυθοποίηση, δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Ακόμα κι αν δεν ταιριάζατε καθόλου, σε είχε κερδίσει με την αντίληψή του, την νοημοσύνη του, κι αυτά γίνονται ισχυρότατος λόγος για να μένεις και να παλεύεις.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο μυαλό.
Ειδικά ο έρωτας και η καψούρα.Πηγή: http://www.loveletters.gr/

Οι συνολικές εμφανίσεις του άρθρου είναι 54 , εκ των οποίων οι 1 είναι σημερινές εμφανίσεις.
Διάδωσέ το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *