Ενα… γέλιο την ημέρα το γιατρό κάνει πέρα!

Διάδωσέ το!!!

Ισχυρό αντίδοτο για το άγχος και τον πόνο, αλλά και μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδος ανανέωσης και εξισορρόπησης του μυαλού και του σώματος. Μας κρατάει αισιόδοξους και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε και τις πιο δύσκολες καταστάσεις, τις απογοητεύσεις και την απώλεια

Τα παιδιά εκτιμάται ότι γελούν κατά μέσον όρο 400 με 500 λεπτά την ημέρα. Οι ενήλικοι γύρω στα 18. Αν συνυπολογίσουμε πως η λαϊκή σοφία θέλει «από μικρό και από τρελό να μαθαίνεις την αλήθεια», τότε η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη. Το γέλιο είναι ένα από τα κλειδιά για υγιή ζωή.Πέρα από γέφυρα με την παιδικότητά μας, το γέλιο έχει και τη μοναδική ικανότητα να μεταδίδεται και να ενώνει τους ανθρώπους, σπέρνοντας χαρά και ελπίδα.

Είναι ο εχθρός του φόβου, ενώ ευνοεί την ομαδική εργασία και την κοινωνικότητα. Αυτή η εγγενής ικανότητα του ανθρώπου έχει τη δύναμη να επηρεάζει ακόμη και τη λειτουργία του οργανισμού και να βελτιώνει την υγεία. Και όλα αυτά χωρίς κόστος.

Σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, θεωρείται ισχυρό αντίδοτο για το άγχος και τον πόνο, ενώ αποτελεί μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδο ανανέωσης αλλά και εξισορρόπησης του μυαλού και του σώματος. Μας κρατάει αισιόδοξους και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε και τις πιο δύσκολες καταστάσεις, τις απογοητεύσεις και την απώλεια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ένας ολόκληρος τομέας έχει αφιερωθεί στο γέλιο και τα οφέλη του. Η «γελωτολογία» (gelotology) αναδεικνύει τη συμβολή του γέλιου στη θεραπευτική διαδικασία, χάρη κυρίως στις αναλγητικές του ιδιότητες.Ακόμη, το γέλιο γυμνάζει τους κοιλιακούς, ακόμη και τους μυς του προσώπου και της πλάτης, απομακρύνει την ένταση και το στρες, αφήνοντάς μας στη συνέχεια χαλαρούς, ακόμη και 45 λεπτά αφού γελάσουμε με την καρδιά μας. Επιπλέον, το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας τις φυσικές μας άμυνες εναντίον των ασθενειών. Αλλωστε, επιτρέπει την έκλυση των ενδορφινών, των χημικών ουσιών του οργανισμού που μας επιτρέπουν να νιώσουμε καλά και μπορούν ακόμη και να απαλύνουν τον πόνο, προσωρινά. Το γέλιο προστατεύει και την καρδιά, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία και οξυγόνωση του αίματος, υψώνοντας ασπίδα εναντίον εμφραγμάτων και άλλων καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Παράλληλα, ενισχύει τη μνήμη και τη μαθησιακή διαδικασία. Μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins έδειξε ότι η εισαγωγή του χιούμορ κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας είχε ως αποτέλεσμα αυξημένη βαθμολογία σε τεστ.

Οι μέθοδοι εφαρμογής του γέλιου συμπληρωματικά με την ιατροφαρμακευτική θεραπεία είναι διάφορες· από τη χρήση χιουμοριστικών μέσων έως τη γιόγκα γέλιου, υπάρχουν τρόποι, ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης, να γελάσουμε και να ομορφύνουμε τη μέρα μας, αλλά κυρίως να δώσουμε στον οργανισμό μας τη «βιταμίνη γέλιου» που χρειάζεται για να είναι υγιής.Πηγή: http://www.enet.gr

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Οι συνολικές εμφανίσεις του άρθρου είναι 96 , εκ των οποίων οι 1 είναι σημερινές εμφανίσεις.
Διάδωσέ το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

1 × 1 =