Η τηλεόραση από το 1980 έως και σήμερα…

Διάδωσέ το!!!

Η τηλεόραση την εποχή του 1980 ήταν ποιοτικά πολύ καλύτερη απ’ ότι το 2000, αν και δεν μιλάμε για 2018 που έχει καταντήσει ένα μέσο μαζικής χειραγώγησης για ενηλίκους και παιδιά, ιδίως παιδιά γιατί δεν φιλτράρουν αυτά που βλέπουν. Από το 2012, ισως και νωρίτερα, μέρα με την μέρα η τηλεόραση “χαλάει” συνέχεια και κανείς δεν κάνει κάτι να την βελτιώσει επειδή υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα από πίσω απ’ τους παραγωγούς.

Ας μιλήσουμε για 2011-2012 στην τηλεόραση που εμφανίζονταν μικρά παιδιά και τραγουδάγανε παιδικά τραγούδια, να μαγειρεύουν, κάνουν επίδειξη γνώσεων και άλλα παρόμοια προγράμματα με ανήλικα μικρά παιδιά.Ας τα δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα τα παραπάνω παραδείγματα, το πρώτο αναφέρεται στα «ζουζούνια» και άλλων ειδών παιδικά συγκροτηματάκια που είναι τόσο μικρά παιδιά που δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν και απλά ξευτιλίζονται και όταν μεγαλώσουν θα τα βλέπουν και θα το μετανιώνουν για ότι έκαναν, συγγνώμη για αυτήν την απόλυτη στάση αλλά το πιστεύω. Επίσης, οι εταιρίες που προωθούν τα παιδιά το κάνουν μόνο και μόνο για το κέρδος, καμιά σοβαρή εταιρία δεν “θα έβγαζε στο σφυρί” παιδιά που ακόμα δεν ξέρουν να μιλάνε σωστά και δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν.

Έχετε δει κάποιο παιδί από τα παιδικά συγκροτηματάκια να κάνει καριέρα στο τραγούδι;Το δεύτερο παράδειγμα αναφέρεται στο Μάστερ Σεφ Τζούνιορ που βγάζουν πάλι παιδιά στην τηλεόραση για να δείξουν και καλά το ταλέντο τους, αλλά το ταλέντο των παιδιών δεν τα νοιάζει τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά να έχουν τηλεθέαση και να έχουν κέρδος.

Έχετε δει κάποιο παιδί από το Μάστερ Σεφ Τζούνιορ να κάνει καριέρα στην μεγειρική;

Το τρίτο παράδειγμα αναφέρεται στο «Είσαι Πιο Έξυπνος Από Ένα Δεκάχρονο;». Αυτή είναι τραγικοκωμική εκπομπή προσπαθεί να προωθήσει τα παιδιά στην τηλεόραση ώστε να βγάλουν τα μεγάλα κεφάλια κέρδος που βρίσκονται πίσω από τα κανάλια. Προφανώς στην συγκεκριμένη εκπομπή δεν μπορείς να απαντήσεις τις ερωτήσεις γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια απ το δημοτικό οπότε δεν θυμάσαι ιστορικές/γεωγραφικές/θρησκευτικές λεπτομέρειες μαθημάτων. Και τα παιδιά αυτά “θεωρούνται” μεγαλοφυΐες το οποίο δεν ισχύει. Το  κακό είναι ότι στα ίδια τα παιδιά δημιουργείται (μέσω της εκπομπής) είναι μεγαλοφυΐες.

Έχετε δει κάποιο παιδί απ το «Είσαι Πιο Έξυπνος Από Ένα Δεκάχρονο;» να κάνει καριέρα στην Αστροφυσική ή στα Μαθηματικά ή σε κάποιο άλλο τομέα?Μάλλον, σας κούρασα με τα παραδείγματα και με τις αναλύσεις για αυτό σταματώ εδώ. Όμως, να ξέρετε ότι η τηλεόραση έχει πέσει πολύ και θα συνεχίσει να πέφτει μέρα με την μέρα.

Να φιλτράρετε την τηλεόραση για τα μικρά παιδιά!

Το άρθρο έχει συνταχθεί από το RetroNews.gr.

Οι συνολικές εμφανίσεις του άρθρου είναι 194 , εκ των οποίων οι 1 είναι σημερινές εμφανίσεις.
Διάδωσέ το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 1 =